





AGENDA

July 13 - Brotman Auditorium

(7:45 – 8:30 registration and start pre-test)

| 8:30 – 8:40 | Welcome; overview (10 minutes) Bijan Ghassemieh, MD and Masa Narita, MD |
|---------------|---|
| 8:40 – 9:00 | TB survivor story (20 minutes) Nicole Ladouceur |
| 9:00 – 9:50 | Tuberculosis pathophysiology and transmission (50 minutes) Paul Drain, MD, MPH, FACP |
| 9:50 – 10:00 | BREAK (10 minutes) |
| 10:00 – 10:30 | Tuberculosis epidemiology – local, state, national, global (30 minutes) James "Jay" Miller, MD, MPH |
| 10:30 – 11:55 | Clinical presentation and diagnosis of tuberculosis (85 minutes) Chris Spitters, MD, MPH |
| 11:55 – 12:55 | LUNCH [on your own] (60 minutes) |
| 12:55 – 1:45 | Tuberculosis radiology (50 minutes) Sudhakar Pipavath, MD |
| 1:45 – 2:45 | Treatment of tuberculosis (60 minutes) Bijan Ghassemieh, MD |
| 2:45 – 2:55 | BREAK (10 minutes) |
| 2:55 – 4:10 | Case studies (initial evaluation process, decision on treatment initiation, TB treatment in special situations) (75 minutes) Masa Narita, MD |
| 4:10 – 4:20 | Post-test and final Q&A (10 minutes) Faculty |
| 4:20 – 4:30 | Optional review of post-test (10 minutes) Faculty |







AGENDA

<u>July 14 – Brotman Auditorium</u>

(7:45 – 8:30 registration and start pre-test)

| 8:30 – 8:45 | Question and answer; overview of day (15 minutes) Bijan Ghassemieh, MD and Masa Narita, MD |
|---------------|---|
| 8:45 – 9:35 | Infection prevention and control (50 minutes) Abir "Abby" Hussein, MD, MPH and Nandita Mani, MD |
| 9:35 – 9:50 | BREAK (15 Minutes) |
| 9:50 – 10:40 | TB/HIV and immunosuppressive states (50 minutes) Chris Spitters, MD, MPH |
| 10:40 — 11:40 | Clinical presentation and diagnosis of extrapulmonary tuberculosis (60 minutes) Jason Simmons, MD, PhD |
| 11:40 – 12:40 | LUNCH [on your own] (60 minutes) |
| 12:40 – 1:30 | Pediatric tuberculosis (50 minutes) Rafael Hernandez, MD, PhD |
| 1:30 – 2:20 | MDR TB (50 minutes) Bijan Ghassemieh, MD |
| 2:20 - 2:35 | BREAK (15 minutes) |
| 2:35 – 3:35 | Case studies (infection control, treatment in special situations) (60 minutes) Masa Narita, MD |
| 3:35 – 3:55 | Post-test and final Q&A (20 minutes) Faculty |
| 3:55 – 4:05 | Optional review of post-test (10 minutes) Faculty |